ЛИНКОВИ  

subotica
Град Суботица


 

Direkcija
Дирекција за изградњу
Града Суботице


 

Cistoca i zelenilo
Чистоћа и зеленило - СуботицаVodovod
Водовод и Канализација


 

 

   

Objavljeno: 14. avgust 2017.


Iako je leto uveliko u toku, i mnogima je na umu kako da se rashlade i sakriju od vrućine, pravi domaćini razmišljaju o predstojećoj zimi i pripremaju ogrev ukoliko se greju na čvrsto gorivo. Međutim osim ogreva veoma bitan faktor za kvalitetno i bezbedno grejanje jesu čisti i ispravni dimnjaci.

Predrag Mastilovic- Ma koliko bili samouvereni i mislili da znamo sve, dimnjak uopšte nije toliko prost i jednostavan kakvim ga većina smatra, tako da je bolje njegov pregled prepustiti licu koje je obučeno za taj posao i iza kojeg stoje godine iskustva. On praktično jednim pogledom može da uoči neke mane i nedostatke, koje nekada mogu predstavljati granicu između kvalitetnog grejanja ili gušenja i izazivanja požara i gubitka imovine i života - naveo je direktor JKP „Dimničar” u Subotici, Predrag Mastilović.

On je dodao da je usluga čišćenja dimnjaka obavezna komunalna usluga koju mnogi ne uzimaju za ozbiljno i ne shvataju njen značaj, kako po pitanju energetske efikasnosi tako i po pitanju bezbednosti od požara.

Tokom godine dimničari JKP „Dimničar” održavaju grejnu infrastrukturu na teritoriji grada Subotice, ali i okolnih mesta kroz tri kruga čišćenja, koje realizuju na početku i na kraju grejne sezone, ali i u letnjem periodu kada ljudi ne lože i kada se najlakše uočavaju, ali i ispravljaju sve tehničke nepravilnosti i oštećenja koja se mogu javiti na dimnjaku.

Dimnicar- Teritorija grada Subotice obilazi se i čisti svakodnevno planski obilaskom domaćinstava, dok se čišćenje i kontrola u okolnim mestima radi po pozivu. Građani čišćenje mogu zakazati na telefon 024-553-072 ili u saradnji sa mesnim zajednicama koje kada sakupe određen broj zahteva zakažu dolazak dimničara kod njih - naveo je Mastilović.

Pored čišćenja dimnjaka, JKP „Dimničar” vrši usluge čišćenja kotlova, sistema za odvod para drugih produkata iz kuhinja, kuhinjske nape kao i sisteme za ventilaciju. Korisnici naših usluga su veliki industrijski subjekti, kao i najpoznatiji ugostiteljski objekti u okolini.

 

   
   
© 2015. ЈКП "Димничар" - Суботица. Сва права задржана.