ЛИНКОВИ  

subotica
Град Суботица


 

Direkcija
Дирекција за изградњу
Града Суботице


 

Cistoca i zelenilo
Чистоћа и зеленило - СуботицаVodovod
Водовод и Канализација


 

 

   

Извор и фотографије: Subotica.com

Димничари и ове грејне сезоне имају пуне руке посла. Из надлежног предузећа апелују на грађане да им се јаве уколико примете да је дошло до загушења димњака.

SUBOTICAcom 28Feb.2022 Palic 2747532

И ове грејне сезоне димничари имају посла на претек. Осим редовних посета, излазе на терен и по позиву грађана. 

- Када реонски димничар дође осим чишћења димњака, прегледају се таложници, проверава се има ли смоле, да ли постоји нека греда на димњаку, да ли око димњака има запаљивих материјала и слично. Поред редовних контрола, грађани и сами могу да позову наше предузеће и затраже услугу димничара и током грејне сезоне. Ово је неопходно урадити уколико дође до загушења димњака или ако се примети смола - објашњава димничар Мирослав Црњин.

43560 suboticacom 28feb2022 palic 2747547

На запрљаност димњака утиче начин на који се ложи, као и то шта се ложи, објашњавају из ЈКП "Димничар" и подсећају да ложење пластике, ципела и гума није дозвољено. 

- До прљања димњака, поред тога што се ложи оно што не сме, долази и због начина на који се ложи. Мислимо да ћемо уштедети уколико затворимо доток ваздуха, односно тзв. цуг, а на тај начин само вакумирамо грејни систем и тако се прљања димњак - објашњава Драган Стошић, руководилац сектора димничарских послова у ЈКП "Димничар".

43560 suboticacom 28feb2022 palic 2747538

Грађани када примете да димњак слабије вуче треба да се обрате овом предузећу на број телефона 062 793-383. Дежурни димничари ће, у што краћем року, изаћи на терен.

43560 suboticacom 28feb2022 palic 2747546

- Саветујемо грађане да када се заврши грејна сезона, ако већ нису звали да се очисти димњак, отворе доња врата на димњаку како би преко лета био под промајом. На тај начин ће се сушити смола и димничар ће, на почетку наредне грејне сезоне, имати мање посла јер ће ову смолу скинути са четком, односно неће бити потребе за паљењем.

 

   
   
© 2015. ЈКП "Димничар" - Суботица. Сва права задржана.